Ravintolatason salaattien valmistaminen kotona voi olla helppoa, kun tiedät muutaman niksin. Valmista salaatinkastike itse tuoreista raaka-aineista, mausta vihreät lehtisalaatit, käytä erilaisia vihreitä lehtisalaatteja, lisää tuoreita yrttejä, äläkä pelkää lisätä rasvaa salaattien joukkoon.
Täällä jakamiemme vinkkien avulla voit valmistaakotikeittiössäsi herkullisia salaatteja, jotka ovat ravintolatasoa.
Muista käyttää mielikuvitusta ja kokeilla erilaisia yhdistelmiä saadaksesi juuri sinulle sopivan makuelämyksen.
Top 10 salaattireseptit netissä
Netissä on paljon hyviä ohjeita ja reseptejä salaattien valmistamiseen. Kokeile esimerkiksi alla lueteltuja ohjeita.
- Bataattisalaatti
- Makaronisalaatti
- Kana-avokadosalaatti
- Kesäsalaatti
- Kanasalaatti
- Caesarsalaatti
- Nizzan salaatti
- Lehtikaalisalaatti
- Kvinoasalaatti
- Lohisalaatti
Valmista salaatinkastike itse
Yllätyt siitä, kuinka nopeasti salaatinkastike valmistuu. Tuoreet raaka-aineet antavat kastikkeelle ekstrapotkua, jota kaupan valmiskastikkeista on vaikea löytää.
Perinteinen suhde perusvinaigrettekastikkeelle on kolme osaa öljyä ja yksi osa etikkaa. Voit kuitenkin muuttaa suhdetta enemmän etikkapainotteiseksi, jos pidät hapokkaammista kastikkeista.
Kun tiedät suhteen, voit kokeilla erilaisia ainesosia.
Mausta vihreät lehtisalaatit
Ravintoloiden salaatit maustetaan aina hyvin, ei pelkästään kastikkeella, vaan myös itse lehtisalaateilla ripauksella suolaa ja pippuria. Tuoreet vihannekset maistuvat paremmilta pienellä määrällä suolaa ja pippuria.
Käytä erilaisia vihreitä lehtisalaatteja
Usein ravintoloiden salaateissa käytetään erilaisia vihreitä vihannesia sekoitettuina keskenään. Onneksi nykyään useimmat ruokakaupat myyvät jo valmiiksi sekoitettuja salaattisekoituksia. Voit myös helposti tehdä sekoituksen itse kotona.
Muista ottaa huomioon tekstuuri ja maku sekoitusta tehdessäsi. Romaine- ja jäävuorisalaatit ovat rapeampia kuin pinaatti tai rucola. Vesikrassi ja rucola puolestaan tuovat mietoon lehtisalaattiin pippurisen potkun.
Lisää tuoreita yrttejä
Sisällytä sekoitukseesi myös tuoreita yrttejä. Salaatit ovat täydellinen paikka käyttää hyödyksi jääkaapissa olevia yrttejä, mutta voit myös käyttää lehtimäisiä yrttejä, kuten korianteria tai persiljaa vihreänä ainesosana. Lisää korianteria taco-salaattiin, basilikaa tomaatti-mozzarella-salaattiin ja minttua fetajuusto-oliivisalaattiin.
Älä pelkää lisätä rasvaa
Ravintolat eivät pelkää lisätä rasvaa salaatteihin, eikä sinunkaan tarvitse. Muista, että rasva tuo makua. Se auttaa salaattia maistumaan vieläkin paremmalta ja tekee siitä täyttävämmän. Muutama helppo tapa tuoda rasvaa salaattiin on käyttää sitä kastikkeessa tai lisätä aineksia, kuten avokadoa, paahdettuja pähkinöitä, pekonia, savulohta tai juustoa.
Lisää kastike ennen tarjoilua
Tämä yksinkertainen temppu mahdollistaa kastikkeen tasaisen jakautumisen ja peittää kaikki ainekset. On mukavaa tarjoilla kastike erikseen, jotta jokainen voi lisätä sitä oman maun mukaan, mutta kun kaadat sen salaattisi päälle, saat kastiketta koko salaatin alueelle.
Tietysti salaatin lehdet alkavat nuupahtaa heti kun ne saavat kastiketta, mutta jos lisäät kastikkeen juuri ennen syömistä, salaatti ei muutu vetiseksi. Lisää kastiketta vähän kerrallaan: voit aina lisätä enemmän, mutta salaatti voi muuttua liian kastikkeiseksi nopeasti, joten ole varovainen.